De mensen achter GroeiTeam

Over ons: de mensen achter GroeiTeam

Over ons, wie is het GroeiTeam? GroeiTeam organiseert al meer dan 12,5 jaar teamdagen vol onthaasting en ontspanning. Onze missie is om jouw team(-leden) te laten groeien op het gebied van samenwerking, leiderschap en persoonlijk functioneren. Bij GroeiTeam ben je zeker van een ‘buitengewoon’ bedrijfsuitje, teamdag of andere teamactiviteit waarbij ‘fun met diepgang’ centraal staat. Paarden en andere dieren worden in onze werkvormen ingebracht waardoor jouw team op authentieke en oordeelloze wijze kan groeien.
Daar staat GroeiTeam voor!

GroeiTeam wordt aangestuurd door de gedreven en gepassioneerde ondernemers Doede van der Meer en Henk Brouwer.
Beiden brengen ze een schat aan kennis en ervaring in zowel onderwijs, bedrijfsleven als ondernemerschap. Vanuit de GroeiTeam
visie ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’ hebben ze niet alleen elkaar als compagnons gevonden, maar
werken ze binnen GroeiTeam ook samen met verschillende professionele en waardevolle partners.

Samen met deze partners zorgen we er voor dat deelnemers van workshops en activiteiten fysiek-, maar vooral mentaal groeien. Er hangt altijd een positieve- & warme sfeer en in die sfeer ontwikkelen we de teamspirit van de deelnemende teams. Een activiteit of arrangement bij GroeiTeam zorgt voor saamhorigheid binnen je team of bedrijf. Tevens stijgen mensen boven zichzelf uit doordat ze dingen doen waarvan ze op voorhand dachten het nooit te zullen doen. Wij geven ze het vertrouwen dat ze het kunnen en door ze met respect en waardering te benaderen lukt dat ons tot op heden iedere keer weer. Je krijgt inzicht in wie je zelf bent, in je team en handvatten om beter met elkaar als team te communiceren. Aannames en vooroordelen nemen we weg en leidinggevenden krijgen inzicht in hun leiderschap. Dit gaat hand in hand met ontzettend veel plezier en een onvergetelijke dag.

Foto van Doede van der Meer. Hij is ondernemer en trainer

Doede van der Meer

Docent en trainer

Eerlijk, oprecht en recht door zee. Kan alles tegen iemand zeggen zonder dat deze direct in de weerstand schiet. Brengt graag kennis en kunde over op andere mensen en vindt het mooi om te zien in welk proces iemand zich bevindt. Heeft door eerdere banen veel ervaring met didactiek en communicatie van- en naar mensen. Deze bak aan ervaring past hij toe in de trainingen die hij bij GroeiTeam begeleidt. Bovenal is Doede een echt mensenmens: “Het maakt me niet uit of ik nu met de paarden of schapen werk. Als ik maar betrokken ben en blijf met mensen en met mensen kan werken, anders is er niks meer aan.”

Henk Foto van Henk Brouwer hij is ondernemer en trainer

Henk Brouwer

Ondernemer en trainer

Henk is ondernemer in hart en nieren. Zo heeft hij een melkveehouderij gerund en een nieuwe dagverse zuivelfabriek opgezet. Eind 2000 heeft hij deze verkocht en in 2005 is hij gestart met GroeiTeam, destijds Mennen voor Managers. In 2012 is hij begonnen met Paard Mens Onderwijs, waar GroeiTeam onderdeel van is. Bovenal is Henk een mensenmens die ontzettend gevoelig is voor de emotie en ontwikkeling van de ander. Na zijn jarenlange ervaring als coach en trainer raakt hij soms nog steeds diep onder de indruk van de ontwikkeling die deelnemers bij zijn trainingen doormaken.

Petra van der Zee

Paardencoach

Petra van der Zee is onze professionele paardencoach van Paard als coach uit Nijland. Zij focust zich op het helpen van teams op het gebied van leiderschap. Dit doet ze door middel van paardencoaching en organisatieontwikkeling. Petra is open minded, weet mensen in hun kracht te zetten, werkt vanuit haar hart en komt snel tot de kern.
Coachen met Petra is buitengewoon….. omdat je “gewoon” buiten bent in de natuur. Omdat de methodiek zijn kracht vindt in zijn eenvoud en zijn puurheid.

foto van mike. Hij is trainer en coach schapendrijven

Mike van der Most

Trainer en coach Schapendrijven

Mike verzorgt bij ons het schapendrijven met zijn Border Collies vanuit zijn bedrijf Landgoedboerderij Oosterheerdt. Mike heeft zich gespecialiseerd in het trainen van mens en dier op basis van positieve bekrachtiging. Het belonen van goed gedrag als versterking van gewenste gedrag is een krachtig middel in de training. De mens heeft dezelfde basisgedragingen als dieren en het is Mike zijn taak om daar tijdens de workshop doorheen te prikken. Mike is erg sociaal, positief ingesteld en heeft verstand van zaken. Hij weet de zaken goed over te brengen en dit is didactisch ook altijd goed onderbouwd. Mike heeft een grote werklust, enthousiasme en passie voor zijn vak.

Trainer en coach Sport en spel - Maarten de Jong

Maarten de Jong

Trainer en coach Sport en spel

Maarten de Jong, ofwel Mister Heerenveen, is onze partner in Sport en spel activiteiten. Zijn aanpak is plezierig, helder, direct en bovenal toegankelijk voor iedereen. Hij was jarenlang profvoetballer bij voornamelijk SC Heerenveen. Na zijn voetbalcarrière is hij trainer en coach geworden in de topsport en later bij bedrijven. Maarten heeft hierdoor veel ervaring in mentale coaching. Daardoor is hij duidelijk en consequent in zijn omgang met mensen. Het is een aanpakker die in staat is om het maximale uit de mens te halen. Hij laat mensen op een speelse manier groeien. Hij gelooft er in dat je jezelf goed moet kennen zodat je meer zelfvertrouwen hebt en daarmee zelfsturend wordt. Zelfsturend zijn maakt gelukkig en gelukkige werknemers zorgen voor minder verzuim, een goede werksfeer en meer initiatief.